Min chili er på ingen måde traditionel! Den er en helt igennem fordansket udgave af hvad, jeg er sikker på, er en dejlig lokal spise andre steder i verden. Derfor må du stoppe med at læse nu, hvis du har et nært forhold til denne ret gennem fantastiske ferier og en tid som au pair i et eksotisk land. Det her er et sammensurium af, hvad jeg synes smager dejligt i en gryde med kød (til gengæld lover jeg dig, at det smager dejligt).
Ingredienser:
400 g hakket oksekød
Olivenolie til stegning
2 små løg (den her gang brugte jeg skalotteløg)
2 fed hvidløg
1 hakket stor rød chili
1 tsk koriander
1 tsk spidskommen
1 tsk kanel
Salt/peber
1 ds flåede hakkede tomater
4 stænger bladselleri
1 rød peber
1 ds kidneybønner (i chili om man vil)
1 ds baked beans (eller hvide bønner i tomat - det lyder lidt pænere...)
Mørk chokolade, lakridssirup eller lignende til at give smag og farve.
Fremgangsmåde:
- Det fintsnittede løg, hvidløg og chili steges i den varme olie i en dyb pande/sauterpande/stor gryde.
- Når løgene er gennemsigtige tilsættes krydderierne, der hurtigt steges af.
- Så tilsættes kødet - det er altid fristende, når man har travlt, at tilsætte alt kødet på samme tid, men hav for guds skyld den tålmodighed at stege det lidt ad gangen - ellers risikerer du at stå med en ordentlig klump kogt kød. Adr.
- Tilsæt dåsetomat, lidt vand, bladselleri og rød peber og lad koge så lang tid du orker, men minimum 20 minutter. Så tilsættes bønnerne og de koges med i yderligere 10 minutter.
Nu skal du smage til! Her til aften havde jeg fat i lakridssirup, citronsaft, honning og eddike før jeg var helt tilfreds.
Server med creme fraiche og brød!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar