mandag den 27. februar 2012

Italiensk brød på manitoba-mel

Det her brød er hovedårsagen til, at tjenerne på Cofocos restaurant Scarpetta kender mig så godt. Der er lige en ingrediens, som kan være lidt svær at få fat på, men den er ganske vigtig, fordi det høje glutenindhold i melet giver den specielle konsistens. Det er et ret sejt brød. Hold øjnene åbne hos Netto og deres spotvarer! Der har jeg fundet mit.

Ingredienser:
25 g gær
1 l lunken vand
1 kg manitobamel
40 g flagesalt

Fremgangsmåde:
- Gæret opløses i vandet.
- Melet og størstedelen af saltet tilsættes (hold lidt tilbage til at strø brødet emd før det sættes i ovnen) - ælt godt! Dejen SKAL være ret flydende, så ingen panik!
- Smør en bradepande med olivenolie (gerne rigeligt) og hæld dejen i.
- Lad hæve en times tid under et fugtigt klæde - drys med en lille smule olie og saltet.
- Bag ved 250 grader i 25 minutter - skru derefter ned på 200 grader og bag videre i 10 minutter.

Hvis du er en af dem, der ikke kunne gå forbi køkkenafdelingen i Føtex uden at købe en lille ovnfast portionsform, så kan du lave sindssygt lækre kuvertbrød med denne her opskrift! Fyld den smurte form 1/3 op og følg ellers anvisningerne - kuvertbrødet skal ikke have så længe i ovnen - start med 20 minutter og prøv dig frem.

1 kommentar:

  1. 500g manitoba hvedemel Tipo 00
    25g gær
    ca 5 dl vand
    20g salt
    1/2 tsk sukker
    2 spsk olivenolie
    gær opløses i vand,resten i,hæver mindst 1 time under fugtigt viskestykke eller natten over i køleskab.
    Vendes forsigtigt ud af skålen! Ikke Ælte.Deles i to,lægges på plade,drysses med mel.
    Bages ca 20 min ved 250 grader og skru ned til 200 i ca 8 min.
    Bagetid kan variere afhængig af din ovn!Velbekomme Bent Rieck

    SvarSlet